Când suntem etici?

Motto: Ce e rău și ce e bine/ Tu te-ntreabă și socoate. (Mihai Eminescu – Glossă)

Ce anume ne ghidează în acțiunile noastre personale sau profesionale? Ce stă la baza deciziilor pe care le luăm în fiecare clipă sau în momente de cumpănă? Și cum reușim să facem față consecințelor, bune sau rele – așa cum le percepem fiecare? Care sunt ancorele etice, principiile și ipotezele care alcătuiesc fundația noastră morală?

DESCRIEREA EVENIMENTULUI

Pe parcursul seminarului vom urmări

  • să diversificăm și să aprofundăm înțelesurile termenilor și noțiunilor etice;
  • să clarificăm ce stă la baza luării deciziilor etice și ce ne ghidează acțiunile;
  • detectarea reperelor propriei busole morale și a comportamentului etic;
  • mai buna înțelegere a codului etic ICF.

Acest seminar interactiv, cu pondere descriptivă importantă, deschide seria de întâlniri intitulată „Ora de etică”, în care sunt puse în atenție și dezbatere perspective reprezentative asupra domeniului etic si moral în activitatea de coaching. El va conține o prezentare teoretică succintă a termenilor și noțiunilor, iar cunoașterea și deprinderea acestora vor veni atât prin expunere directă cât și din experimentarea unor situații ipotetice. Acesta va fi urmat de o suită de întâlniri cu durata de o oră, în care participanții vor fi invitați să se confrunte cu situații reale, întâlnite în practica de coaching, precum și de un atelier în care, pe aceleași teme, interactivitatea va fi pe primul plan.

Seria respectivă este destinată coach-ilor, acreditați sau în curs de acreditare și celor preocupați de domeniul eticii profesionale și care doresc să exploreze, să experimenteze diverse căi de abordare etică a situațiilor și să dezvolte propriile deprinderi reflexive.

OBIECTIVE DE ÎNVĂȚARE

Până la sfârșitul seminarului participanții:

  • vor căpăta imagini mai clare despre noțiunile de etică, morală, deontologie, integritate;
  • își vor îmbogăți motivele pentru sporirea importanței contractării și reflecției în procesul de coaching;
  • vor descoperi mai mulți factorii conjuncturali și cum aceștia influențează luarea deciziilor etice, personale și profesionale.

BENEFICII

Participanții vor căpăta mai multă încredere în propriile procese decizionale, descoperind ce factori personali pot favoriza un comportament neetic și cum să dezvolte strategii de susținere pentru evitarea acestor comportamente.

Ca de altfel toate întâlnirile din seria „Ora de coaching” și acest seminar va avea drept cadru de bază Codul de etică al International Coach Federation.

FACILITATOR

Leonard Manea, PCC, este Ethical  Councillor al ICF Romania Charter Chapter. Ca senior coach își asumă misiunea de a dărui în mod responsabil ceea ce a acumulat prin coaching de la mentorii, partenerii și nu în ultimul rând, de la clienții săi. Domeniile sale de expertiză sunt coaching-ul executiv (individual și de grup), relationship coaching, administrarea schimbării, dezvoltare leadership și comunicare. Leonard și-a desăvârșit o carieră executivă pe parcursul a 15 ani, lucrind pentru mai multe corporații din sectoarele financiar, construcții și energie. Expunerea internațională centrată pe aspectele strategiei organizaționale și preocuparea permanentă pentru auto-dezvoltare i-au consolidat o viziune personală asupra mediului de business și celui uman.

„Let’s shiftuate” – sintetizează viziunea sa cu privire la facilitarea schimbării cu care ne confruntăm în fiecare moment.

Date

aug. 29 2019

Time

6:00 pm - 8:00 pm

Location

Unicredit Bank
Bulevardul Expoziției 1F, Bucharest, Romania
Leonard Manea

Facilitator

Leonard Manea
Phone
+40722326937
Email
leonard.manea@coachfederation.ro
QR Code

Lasă un răspuns

Close Menu